Hooka innebandyklubba på rätt sätt

För att en innebandyklubba ska fungera på ett bra sätt så måste man som bekant hooka den, och det här är något som vi som spelar mycket får göra då och då. När man köper en ny klubba så är det ju helt plan och då gäller det att knäcka och forma. Det här är inte svårt men det är klart att det krävs lite erfarenhet för att göra på rätt sätt.

Här har du steg för steg hur du hookar din innebandyklubba:

  1. Börja med att värma det nya bladet. Det här kan du göra i en kastrull med kokande vatten eller med en värmetork. Använd inte för hög värme, ingen svets!
  2. När bladet är varmt så är det dags att börja hooka och du börjar med hälen. Här ska du knäcka på rätt ställe, och för att veta var så bör du fråga en person som kan det där med att böja till på rätt sätt. Men någonstans 4 centimeter ner från den övre delen bör vara en bra riktpunkt.
  3. Nu viker du längsmed hela bladet så att du får en rundad form så att du liksom kan “skopa” upp bollen med klubban.
  4. Värm på igen för att kunna jobba med den övre delen av bladet
  5. Skapa som en grop på toppen av bandyklubbans blad. Det här lyckas du med genom att knåda toppen på ett rullande sätt.
  6. Vik toppen framåt med hjälp av ett metallverktyg, en skruvmejsel fungerar bra.
  7. Fortsätt runda bladet genom att trycka toppen nedåt.

Ta då och då en titt på hooken som du har skapt för att se om den har rätt form. Oroa dig inte för att det blir för mycket, för hooken kommer att gå tillbaka och du kommer snarare att behöva förstärka den då du börjar använda klubban.

Sedan så kan du ju alltid komma och besöka oss då vi kör ett pass. Vi hookar våra klubbor med jämna mellanrum och har inget emot att visa andra hur det ska göras. Det är ju också så att man måste skjuta lite mot mål för att se om man har fått den perfekta formen eller inte.