Nu gymmar vi seriöst

bild på gymFör att orka på planen så måste man träna mer än själva innebandyn. Det här har vi insett och även om många av oss i laget sedan tidigare har gymkort och går regelbundet så har vi nu bestämt oss för att börja gymma seriöst tillsammans. Tanken med det hela är att vi ses två till tre gånger i veckan på samma gym. Först blev det lite snack om vilket gym vi skulle ta och här bestämde vi oss för att majoriteten vinner. Sedan så insåg vi att träning på gym kräver lite andra kläder än det som vi är vana vid från golvet då vi spelar bandy. Om man ska lyfta regelbundet så behöver man bra och bekväma träningskläder som träningshandskar och mer. Det är sannerligen ingen dum idé att komma med rätt utrustning till gymmet, man får ut så mycket mer av träningen på detta vis.

Målen

Vi har förstås satt upp mål för träningen på gymmet och först och främst så handlar det om att vi vill få upp styrka och kondition, men vi har också tänkt lite på det där med smidighet. I och med att vi faktiskt tränar innebandy för att hålla oss i form och förbli friska så känns det helt rätt att satsa lite på smidighetsträning så att vi inte blir ett gäng stela gubbar som kutar snabbt. Det här gör vi först och främst genom att stretcha, och det har kommit förslag om att vi eventuellt borde utnyttja gymmets Pilates klasser.

Med mer styrka och kondition så tänker vi oss att vi kommer att orka mer på plan och att vi kommer att krossa allt motstånd i de matcher som vi är med i. Förutom det där med att vinna och att vara friska så måste vi medge att ett mål också är att hålla vikten. Med regelbunden träning på gymmet så blir vi av med fläsket och ser snart lika bra ut som vi gjorde då vi först drog igång det där med bandyn på fotbollsplan för några årtionden sedan. I varje fall så är det vad vi själva tänker och tror…