FBC Lerum samarbetar med Öijareds Golfklubb

fbc lerumAtt lag inom samma sport samarbetar hör till vanligheten. Även samarbeten mellan olika sporter och lag men inom samma förening förekommer ofta. Men att två helt olika föreningar med helt olika sporter samarbetar hör till ovanligheterna. Men det steget har FBC Lerum (innebandy) och Öijareds Golfklubb tagit. Syftet med samarbetet är att göra gemensamma insatser som stärker bägge föreningarnas aktiviteter. Första steget är att innebandyungdomarna får testa på golf och eventuellt öka sitt intresse för den sporten.

Under hela maj har samtliga spelare födda 2003-2006 som spelar i FBC Lerums innebandylag möjligheten att testa på att spela golf. Varje lördag kommer nämligen golfklubben att ha öppet och även möta upp intresserade nya golfspelare med instruktörer på banan. Som avslutning efter en runda på korthålsbanan håller även golfklubben öppet i relaxen. Här kan spelarna träffas och bada i poolen eller njuta av bastun medan de pratar om deras framgångar i den ”nya sporten”

Kanske får någon innebandyspelare upp ögonen för den lite mindre fartfyllda sporten och börjar kombinera att träna de bägge sporterna. För att locka ungdomar har Svenska Golfförbundet tagit fram en väg till att lära sig sporten som de kallar för ”Golfäventyret” och efter att ha genomfört den utbildningen är det bara att köpa ett par billiga golfklubbor och ge sig ut på banan.

Någon konkurrens ser däremot inte tränarna att det kan bli mellan klubbarna. Innebandy och golf har helt två olika säsonger så sporterna går mycket väl att kombinera. Trots allt har även sporterna likheter. Det är i alla fall klubba och boll…

Om FBC Lerum

FBC Lerum är en stor innebandyförening med . Sammanlagt är det 876 medlemmar (2015) varav 731 är licensierade spelare. Framförallt är ungdomsverksamheten stor då hela 582 av de licensierade spelarna är mellan 7 och 20 år. Detta uppdelat i 45 olika lag som spelar i seriespel. Detta gör att föreningen är en av Sveriges största klubbar med fokus på innebandy.

Laget har som tydligt mål att alltid ha ett lag i den högsta ligan Elitserien. Hemmamatcherna spelas Rydsbergshallen. Nackdelen med denna hall är att antalet åskådare bara kan vara drygt 400 vilket har gjort att ett beslut har tagits på kommunnivå att bygga ny hall. Enligt prelimnära beslut ska denna hall vara klar 2019.