Det fina med innebandy

tummen upp för innebandyJag får ibland frågan om vad som är så bra med innebandy. En del tycks tro att det här är någon slags halv-sport som bara var kul på högstadiet. Det kan förstås bero på att de inte har spelat sedan högstadiet och helt enkelt glömt bort hur kul det är att köra bandy inomhus eller på grusplan. Själv så tycker jag att innebandyn är bland det bästa som finns i livet. Det kanske låter lite överdrivet, men med tanke på alla de fördelar som man får som till exempel att man kan öka fettförbränningen så är innebandy faktiskt en sport som fler borde fundera på. Här kommer en lista med det som jag tycker är det allra bästa med denna sport, och kom ihåg att jag fortfarande är glad amatör så det handlar faktiskt som saker som helt vanliga döda kan se meningen med.

  • Bättre kondition – Man vet att man har blivit äldre då man blir andfådd av att gå i trappor, eller så vet man att man inte tränar tillräckligt! När man kör innebandy med jämna mellanrum så får man utmärkt konditionsträning och man blir inte längre andfådd så lätt i vardagen.
  • Fettförbränning – Konditionsträning är det allra bästa när man vill bränna fett och hålla sin vikt och det är precis det som man får då man kutar med bandyklubban över plan.
  • Gott kamratskap – Oavsett om man spelar med gamla vänner eller går med i ett lag där man inte känner någon så blir man vänner omkring bandyn. Man måste inte alltid hålla på och snacka, det kan räcka alldeles utmärkt med att träna ihop för att uppleva en unik gemenskap.
  • Egen tid – När man har fullt upp på jobbet, med studier eller med familjen så kan det kännas svårt att motivera att göra saker för sig själv. Då kommer det där med innebandyn och ett lag som man inte får svika som räddaren i nöden. Laget räknar med att man dyker upp så annat får helt enkelt vänta.
  • Spänning – Vi spelar ju inte på elitnivå men visst är det spännande att tävla mot andra lag. Vi ser ju fram emot matcher och funderar på hur vi ska göra för att vinna. Det här ger helt klart spänning i livet.
  • God hälsa – Eftersom vi rör på oss regelbundet och även har kul ihop så stärker det immunförsvaret vilket leder till att vi alla mår mycket bättre. Jag kanske inbillar mig, men jag upplever det som att vi i laget faktiskt är sjuka mer sällan än andra och jag tror helt klart att det här beror på innebandyn och på att vi peppar varandra med att leva på ett sunt sätt och att äta sådant som gynnar både träning och vardag.