Vikten av varierad konditionsträning

intervallträningInnebandy är en bra sport för den som vill få bättre kondition. Varje match är ju som en slags intervallträning med många spurter, men för att nå bättre resultat så är det bra att varva matcher med konditionsträning där man höjer varje spelares personliga nivå. Ett ganska så stort problem med träning är att den ofta blir väldigt likartad. Detta särskilt när man tränar i grupp. Det är ju mycket lättare att köra på samma rutin, att springa samma runda och pumpa samma vikter, vecka ut och vecka in. Men, det här är inte det bästa sättet att höja ribban på eftersom man inte utmanar kroppen på rätt sätt då man fortsätter att göra det som man alltid gör.

Varierad träning

Varierad träning kan betyda att man lägger in mer intensitet i de moment som man vanligtvis kör. Även om hela laget springer samma runda så kan man till exempel lägga in ruscher för att på så vis öka på passet. Det här är ganska jobbigt men så är det ju när man vill komma vidare med sin träning.

Med varierad träning så kan man också mena själva träningsmomenten. Det finns många sätt att träna kondition på och ibland så kan det vara en stor fördel att testa lite nya träningsredskap och metoder. Det här är något som man måste planera. Ett tips kan vara att rotera ledarrollen eller ansvarig för utformning av programmet för träningen. Genom att köra lite olika träningsmetoder vid varje träningstillfälle så blir det lättare att verkligen utmana kroppen och att inte falla tillbaka i en lunk som man är van vid.

Sporra varandra

Det är också bra att tänka på att det behövs lite sporrning för att komma vidare. Här är lagträning idealisk för tillsammans så kan man ju se till att alla hänger på och ger järnet. Man måste nämligen ge järnet för att konditionsträningen för innebandy ska ge de bästa resultaten. När man kör ett löparpass där man växlar tempo så kan det ibland kännas motigt vid ruscherna och då kan det krävas tillrop och mer. Det är inte bara prestationen som förhöjs när man kör varierad och intensiv träning, hälsan blir också bättre så det här är ett träningstips som gäller för alla.